رفوگری و ریشه زنی فرش چیست و چگونه انجام می شود؟

فرش نیز مانند بسیاری دیگر از وسایل خانه در معرض آسیب قرار دارد و اگر درست از آنها نگهداری نشود، دچارآسیب دیدگی و پوسیدگی میگردند. اکثر مردم به محض آنکه در فرش خود آثاری از آسیب دیدگی ببیند، به فکر تعویض آن و خرید فرشی نو می افتند. اما در دنیای امروز و با توجه به آنکه دانش در همه زمینه باعث پیشرفت گشته، با انجام رفوی فرش میتوان مشکلات فرش را برطرف کرده و آن را مجددا استفاده نمود.
حتما شما هم تا به حال کلمه رفوگری را شنیده اید اما ممکن است در مورد آن اطلاعات کافی نداشته باشید. برای اینکه با این مقوله آشنا گردید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه فرمائید. 

رفوگری فرش چیست؟

 
به فرآیند ترمیم و بازسازی بخش هایی از فرش که دچار مشکلاتی همچون سوختگی، پاره گی، بیدزدگی و ... گشته اند، رفوی فرش یا رفوگری گفته میشود.
رفوگری یک تخصص است که حتی کسانی که کار بافندگی انجام میدهند و با فرش آشنایی دارند نیز در این حوزه دانشی ندارند. اگر فرش شما هم با مشکلاتی که نام بردیم روبرو شد، حتما از کسی بخواهید کار رفو و ترمیم فرش تان را انجام دهد که علم این کار را داشته و مهارت او را دیده باشید. اکثر افرادی که در قالیشویی کار میکنند در زمینه رفوگری نیز تخصص دارند.

نقش مهم ریشه های فرش

 
بخش عمده زیبایی فرش مربوط به ریشه های آن است که به عنوان پایه و اساس فرش با نگهداشتن تار و پود بر روی خود، باعث پدید آمدن یک فرش زیبا میگردد.
اگر از فرش هم مانند دیگر چیزها به خوبی مراقبت شود، عمرش افزایش پیدا کرده و کارکرد بیشتری برایتان خواهد داشت. برای اینکه به خوبی از فرش های خود نگهداری کنید باید یک سری از موارد را رعایت فرمائید و به محض اینکه متوجه شدید فرش تان دچار ایرادی گشته برای پیشگیری از آسیب بیشتر با یک قالیشویی معتبر تماس بگیرید و ترمیم فرش را به کارشناسان مربوطه بسپارید.
حالا شاید برایتان این سوال پیش بیاید که ریشه فرش دقیقا کدام قسمت آن است که ما سوالتان را پاسخ میگوئیم.

ریشه فرش کدام قسمت فرش میباشد؟

 
فرش دارای قسمت های مختلفی است که همانطور که گفتیم ریشه از مهمترین بخش های آن است. ریشه قسمتی از فرش است که تار و پود بر روی آن قرار میگیرد و در بخش های انتهایی فرش معمولا به شکل نخ های سفید رنگی قابل مشاهده است. ریشه ها در اشکالی از جمله ساده، گره دار، توری، زنجیری و … و عمدتا در رنگ های سفید یا کرم دیده میشوند.
اگر ریشه های فرش دچار آسیب دیدگی گردند باید فورا برای ترمیم آنها اقدام نمود.

ریشه دوزی فرش یعنی چه؟

 
فرش و قالی به دلایل مختلف و یا گاها به دلیل استفاده طولانی مدت دچار پوسیدگی در قسمت های مختلف از جمله ریشه میگردند. البته فرش هایی که چله آنها از جنس پنبه است، ممکن است دچار پوسیدگی چله نیز بگردند. 
برای حل مشکل ریشه های فرش، ریشه‌های خراب شده و از بین رفته حذف گشته و ریشه‌های جدید به فرش اضافه میشود. به این کار اصطلاحا ریشه دوزی گفته میشود. این کار باعث ترمیم و جلوگیری از آسیب های بیشتر میگردد.
ریشه زنی و سایر خدمات مربوط به فرش توسط قالیشویی های معتبر به مشتریان ارائه میگردد.

ریشه زنی فرش‌های دستباف در قالیشویی

 
ریشه در فرش علی الخصوص فرش های دستباف نقش بسیار مهمی دارد. همانطور که قبلا هم گفتیم ریشه فرش، تار و پود را بر روی خود نگه میدارد و تا انتهای فرش امتداد پیدا کرده و در آنجا به شکل نخ هایی در مدل ها و رنگ های مختلف دیده میشود. بافندگان ماهر گاها این تارها را چند رج بیشتر بافته تا پس از جدا شدن بافت از دار همچنان مستحکم بوده و دوام خود را از دست ندهد.
در واقع از روی نخ هایی که در ریشه به کار رفته است میتوان جنس تارهای فرش را تشخیص داد. 
زمانیکه شما فرش خود را برای شستشو به قالیشویی میسپارید، آنها باید پیش از شستن، فرش را بررسی نمایند و اگر مشکلی در فرش دیدند ابتدا آن را برطرف نمایند. ممکن است ریشه فرش‌هایی که از جنس پشم و پنبه بافته شده است در هنگام شستشو در کارخانه قالیشویی خود را جمع کنند. در اینصورت برای حل این مشکل قالیشویی با ترمیم ریشه‌ها و دوختن یک تار سالم به این بخش از فرش، فرش‌ها را دارکشی کرده و از این طریق مشکل را رفع مینمایند.
روش کار هم به این شکل است که ریشه‌ها که حالا ترمیم شده‌اند به دار قالی وصل می‌شوند و فرش تحت کششی قرار می‌گیرد که در ابتدای بافتنش دیده است. در این کار بافت‌های در هم تنیده شد و فرو رفته فرش به سرعت از هم باز می‌شوند، این کار برای فرش‌هایی که دچار پوسیدگی نشده‌اند انجام می‌شود.
انجام کار ریشه زنی در فرش های دستباف موجب میگردد تا تارهای فرش بعنوان پایه اصلی و ستون فرش مقاوم‌تر و سالم تر بمانند.

وکیل طلاق

از مهمترین خصایص وکیل طلاق، رازداری و امانت داری است. او باید نسبت به پرونده هایی که در دست دارد و موکلین خود حس مسئولیت داشته باشد. راهی که زوجین برای انجام طلاق باید طی کنند، مسیری طولانی و طاقت فرساست. زوجین از یک طرف درگیر مشائل خانوادگی و عاطفی هستند و از سوی دیگر درگیر مسائل حقوقی و پیچدگی های قانونی. همه این موارد دست به دست هم داده و موجب سخت تر شدن پروسه طلاق میگردد. وجود یک وکیل طلاق میتواند به آنها کمک کند تا بار سنگینی از دوششان برداشته شده و انجام کار برایشان سهل گردد. 
 

ویژگی های یک وکیل طلاق خوب چیست؟

 
یک وکیل طلاق خوب باید در زمینه کاری خود و نسبت به قانون خانواده و رویه قضایی اطلاعات کافی داشته و از تجربه خوبی برخوردار باشد. وکیل خوب باید با وجدان، صادق و دلسوز باشد و مانند یک دوست در کنار موکل خود باشد.
یک وکیل نباید فقط در فکر حق الزحمه و مسائل مالی باشد، بلکه باید به دردهای موکل خود فکر کند و در پی راهکاری باشد تا مشکلات او را از بین برده و موجبات آرامش او را فراهم نماید. وکیل خوب باید تمام راههایی که پیش روی موکل قرار دارد را برای او شرح داده و کمک کند تا موکل بهترین راه را برگزیند. 
 

چه زمانی نیاز است به وکیل طلاق مراجعه کنیم؟

 
خیلی از زوجین خصوصا آنهایی که دارای فرزند هستند، به هنگام طلاق دچار مشکلات فراوانی میگردند. زمانیکه دو نفر تصمیم میگیرند از یکدیگر جدا شوند، باید در مورد خیلی از مسائل توافق کنند. مثل حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و ... که شاید نه مرد و نه زن از حق و حقوق خود و نحوه توافقات اطلاعاتی نداشته باشند. برای رفع این مسائل حضور یک وکیل طلاق بسیار تاثیرگذار است. زیرا وکیل با دانش و تجربیات خود زوجین را آگاه ساخته و موانع سر راه آنها را از میان برمیدارد.
وکیل پایه یک دادگستری کمک میکند تا بدون آنکه حقی از طرفین ضایع شود، در صلح و آرامش و با کمترین طنش روحی کار طلاق انجام گردد.
قانون میگوید حق طلاق با زوج است و مرد در هر زمان میتواند تصمیم بگیرد که همسر خود را طلاق دهد اما این قانون در خصوص زنان صدق نمیکند و زوجه برای طلاق حتما باید در شرایط خاصی قرار گیرد. به همین دلیل خیلی از بانوان برای جدا شدن به مشکلات فراوانی برمیخورند و احساس درماندگی میکنند.  در اینجا یک وکیل خوب با ارائه مشاوره و راهنمایی های درست میتواند روند رسیدگی به طلاق را سرعت بخشد و کمک کند زوجه به تمام حق و حقوق قانونی خود برسد
 

تعریف آسانسور و انواع آن

زمانیکه آسانسور تازه اختراع شده بود اکثر قطعات آن  مکانیکی و الکتریکی بود اما با پیشرفته شدن علم و تکنولوژی و همچنین ورود حوزه علوم هوش مصنوعی به صنعت، این وسیله تکامل یافته و یک وسیله کاربردی گشته و به عنوان یک وسیله کاربردی در دسترس همگان قرار گرفته است. و در کل میتوان گفت آسانسور یک وسیله‌ الکترومکانیک است.


انواع آسانسور


کلیت همه آسانسورها به هنگام مشاهده مانند همدیگر است. یعنی کابین های مشابه هم دارد، به صورت عمودی حرکت میکند و توقف در سطوح مختلف را دارا میباشد. این ها خصوصیات ظاهری آسانسور است. اما در نحوه عملکرد با هم دارای تفاوتهایی مانند نحوه اعمال نیروی محرکه به کابین هستند و از این جهت به چهار دسته آسانسورهای کششی، هیدرولیک، وینچی و مغناطیسی تقسیم می‌شوند.
در ادامه راجع به هر کدام از این مدل ها برایتان توضیح میدهیم.

آسانسورهای کششی

در آسانسورهای کششی نیروی محرکه از یک موتور الکتریکی در محلی به نام موتورخانه که معمولاً در بالای چاه آسانسور نصب گردیده، تامین می‌شود. تعدادی کابل فولادی (اصطلاحاً سیم بکسل) بر روی فلکه این موتور وجود دارد و از یک طرف به کابین آسانسور و از طرف دیگر به وزنه‌های آسانسور متصل میگردند که این وزنه ها درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند و قالبا از جنس چدن یا بتن ساخته شده اند.

آسانسورهای هیدرولیک

در جامعه امروزی آسانسورهای هیدرولیکی محبوبیت بسیاری در میان عموم مردم پیدا کرده اند. بیشترین استفاده از آسانسورهای هیدرولیک خصوصا در کشورهای اروپایی در ساختمان های  زیر ۵ طبقه است که دارای مزایایی نظیر نرمی حرکت در استارت اولیه؛ خرابی و استهلاک بسیار کم؛ سهولت در عیب یابی و تعمیر؛ ایجاد آسانسورهای زیبا و شیشه‌ای به دلیل حذف کادر وزنه و سیم بکسل؛ احتیاج به سازه سبک؛ عدم نیاز به موتورخانه در پشت بام؛ ایجاد آسانسورهای باربر و سنگین با تناژ بالا؛ زیبایی بام خانه؛ همچنین تراز شدن دقیق آن در طبقات و ... میباشد. اما این آسانسورها دارای معایبی نیز میباشد که شامل محدودیت در ارتفاع و کندی نسبی سرعت آنها و تنها قرارگیری در چاهک میباشد.

آسانسورهای وینچی

آسانسورهای وینچی به نوعی از آسانسور گفته میشود که توسط زنجیر یا طناب فولادی آویزان شده و نیروی رانش از راهی به جز اصطحکاک به آن وارد می‌شود و برخلاف آسانسورهای کششی دارای قاب وزنه نیستند.

آسانسورهای مغناطیسی

در آسانسورهای مغناطیسی  ریل‌ها و تجهیزات بر روی دیوار چاه آسانسور متصل شده و با مغناطیس دائم نقش استاتور موتور و کابین آسانسور نقش روتور را ایفا می‌کنند. نحوه کار به این صورت است که جریان برق به استاتور متصل گشته و از این طریق میدان مغناطیسی به وجود آمده و به روتور القا می‌گردد.
میدان مغناطیسی که به وجود آمده در نقاطی قطع و مجددا با القای جریان برق که توسط سیم پیچ‌های استاتور انجام میگردد، سیم پیچ‌های تعبیه شده روی روتور باردار گشته و باعث به حرکت درآمدن کابین میگردد. پس در این آسانسورها نیازی به وجود اجزایی مانند وزنه تعادل، کابل فولادی، موتورخانه و ... وجود نخواهد بود.
این نکته را باید بدانید که اگر چه آسانسورهای مغناطیسی بسیار گران تر از آسانسورهای معمولی هستند اما به همان میزان از امنیت بسیار بالاتری از آنها برخورداند.


راهنمای خرید آسانسور

در انتخاب آسانسور موارد زیادی مورد اهمیت است. از مهمترین نکات میتوان به این موارد اشاره کرد که آسانسور قرار است برای چه تعدادی از افراد، در چه ارتفاعی و به طور متوسط برای چه ظرفیتی مورد استفاده قرار گیرد. این نکات بسیار مهم است. اگر در یک مکان پر رفت و آمد از آسانسورهایی با سرعت بسیار پایین استفاده شود و یا در ساختمان های کوچک از آسانسورهایی با ظرفیت‌های بالا استفاده شود، عدم تناسب ایجاد شده و باعث پدید آمدن مشکلات بعدی می‌شود.
 
کیفیت آسانسور
آسانسور از وسایل بسیار ضروری در یک ساختمان است و باید در هنگام انتخاب آن بیشتر از شکل ظاهری که برای افراد مهم است که شیک و مدرن باشد، به کیفیت و سلامت فنی آن توجه نمود. اگر آسانسور زیبا باشد اما همیشه دچار مشکل شود و کاربردی در ساختمان نداشته باشد هیچ فایده ای برای ساکنین ندارد.
کیفیت قطعات آسانسور از ویژگی هایی است که در هر مدل از آسانسور متفاوت میباشد. به عنوان مثال به هنگام انتخاب کابین آسانسور با توجه به نوع دکوراسیون اگر مدل استیل را انتخاب نماییم، تمام موارد از جمله کیفیت، وزن و ... باید بررسی گردد چون کیفیت محصول بسیار تاثیر گذار است. ضمنا قیمت محصول نیز بر حسب نوع انتخاب شده متفاوت است.
متاسفانه این تصور غلط که موتور گیربکس مهم ترین عضو آسانسور است اشتباه میباشد و برخی حاضرند به اشتباه و تنها به دلیل برند و نام معروف برای آن هزینه بالایی بپردازند. اما ممکن است همیشه خوب بودن موتور کافی نباشد و قطعات دیگری مانند تابلو فرمان تاثیر بیشتری بر کیفیت آسانسور داشته باشد. 
پس به هنگام انتخاب، خرید و نصب آسانسور دقت داشته باشید که تمامی موارد آن از بزرگترین قطعات مانند کابین گرفته تا ریزترین آنها مانند پیچ و مهره ها را ارزیابی کرده و در مورد آنها تحقیق نمایید. 
این را به خاطر داشته باشید که رزومه کاری شرکتی که با آن برای نصب آسانسور قرارداد میبندید را بررسی نمایید و به مدارک، گواهینامه ها و سوابق کاری شان دقت کنید. 
و آخرین نکته ای که باید برایتان بازگو کنیم این است که موقع خرید و نصب آسانسور خساست را کنار بگذارید چون اگر آسانسور ارزانی بخرید با مشکلات متعددی روبرو میشوید و باید هزینه های هنگفتی برای تعمیرات آن پردازید. 
 
برای هر ساختمان چه آسانسوری مناسب است؟
 
ساختمان هایی که بیش از ۸ طبقه بالای ورودی اصلی یا با طول مسیر اصلی حرکت بیش از ۲۳ متر بالای ورودی اصلی دارند، حداقل دو دستگاه آسانسور نیاز است.
ساختمانی که 8 طبقه دارد یا دارای مسیری با ۲۳ متر حرکت هستند، سرعت آسانسور باید ۰.۶۳ متر بر ثانیه باشد.
ساختمانهایی که بین 13تا 20 طبقه دارند حداقل سرعت آسانسور در آنها باید ۱ متر بر ثانیه باشد.
ساختمانهایی که دارای ۲۱ تا ۲۵ طبقه با طول ۸۰ متر هستند مسیر حرکت حداقل سرعت در آنها ۱.۶ متر بر ثانیه است.
و ساختمانهای  ۲۶ تا ۳۰ طبقه یا تا ۹۵ متر نیز حداقل سرعت آنها باید ۲.۵ متر بر ثانیه باشد.
 
قیمت آسانسور
 
قیمت آسانسورها به دلایل گوناگونی بستگی دارد. قطعات متفاوتی که در آسانسور به کار میرود بسته به اینکه ایرانی است یا خارجی قیمت های مختلفی دارد. در ضمن مواردی مانند  تعداد طبقات، ظرفیت، کیفیت و ... بر قیمت آسانسور تاثیر گذار است. پس نمیتوان برای آسانسور قیمت مشخصی اعلام نمود چون با تغییر در هر کدام از آنها قیمت کل تغییر میکند.

راهنمای خرید آسانسور

در انتخاب آسانسور موارد زیادی مورد اهمیت است. از مهمترین نکات میتوان به این موارد اشاره کرد که آسانسور قرار است برای چه تعدادی از افراد، در چه ارتفاعی و به طور متوسط برای چه ظرفیتی مورد استفاده قرار گیرد. این نکات بسیار مهم است. اگر در یک مکان پر رفت و آمد از آسانسورهایی با سرعت بسیار پایین استفاده شود و یا در ساختمان های کوچک از آسانسورهایی با ظرفیت‌های بالا استفاده شود، عدم تناسب ایجاد شده و باعث پدید آمدن مشکلات بعدی می‌شود.
 
کیفیت آسانسور
آسانسور از وسایل بسیار ضروری در یک ساختمان است و باید در هنگام انتخاب آن بیشتر از شکل ظاهری که برای افراد مهم است که شیک و مدرن باشد، به کیفیت و سلامت فنی آن توجه نمود. اگر آسانسور زیبا باشد اما همیشه دچار مشکل شود و کاربردی در ساختمان نداشته باشد هیچ فایده ای برای ساکنین ندارد.
کیفیت قطعات آسانسور از ویژگی هایی است که در هر مدل از آسانسور متفاوت میباشد. به عنوان مثال به هنگام انتخاب کابین آسانسور با توجه به نوع دکوراسیون اگر مدل استیل را انتخاب نماییم، تمام موارد از جمله کیفیت، وزن و ... باید بررسی گردد چون کیفیت محصول بسیار تاثیر گذار است. ضمنا قیمت محصول نیز بر حسب نوع انتخاب شده متفاوت است.
متاسفانه این تصور غلط که موتور گیربکس مهم ترین عضو آسانسور است اشتباه میباشد و برخی حاضرند به اشتباه و تنها به دلیل برند و نام معروف برای آن هزینه بالایی بپردازند. اما ممکن است همیشه خوب بودن موتور کافی نباشد و قطعات دیگری مانند تابلو فرمان تاثیر بیشتری بر کیفیت آسانسور داشته باشد. 
پس به هنگام انتخاب، خرید و نصب آسانسور دقت داشته باشید که تمامی موارد آن از بزرگترین قطعات مانند کابین گرفته تا ریزترین آنها مانند پیچ و مهره ها را ارزیابی کرده و در مورد آنها تحقیق نمایید. 
این را به خاطر داشته باشید که رزومه کاری شرکتی که با آن برای نصب آسانسور قرارداد میبندید را بررسی نمایید و به مدارک، گواهینامه ها و سوابق کاری شان دقت کنید. 
و آخرین نکته ای که باید برایتان بازگو کنیم این است که موقع خرید و نصب آسانسور خساست را کنار بگذارید چون اگر آسانسور ارزانی بخرید با مشکلات متعددی روبرو میشوید و باید هزینه های هنگفتی برای تعمیرات آن پردازید. 
 
برای هر ساختمان چه آسانسوری مناسب است؟
 
ساختمان هایی که بیش از ۸ طبقه بالای ورودی اصلی یا با طول مسیر اصلی حرکت بیش از ۲۳ متر بالای ورودی اصلی دارند، حداقل دو دستگاه آسانسور نیاز است.
ساختمانی که 8 طبقه دارد یا دارای مسیری با ۲۳ متر حرکت هستند، سرعت آسانسور باید ۰.۶۳ متر بر ثانیه باشد.
ساختمانهایی که بین 13تا 20 طبقه دارند حداقل سرعت آسانسور در آنها باید ۱ متر بر ثانیه باشد.
ساختمانهایی که دارای ۲۱ تا ۲۵ طبقه با طول ۸۰ متر هستند مسیر حرکت حداقل سرعت در آنها ۱.۶ متر بر ثانیه است.
و ساختمانهای  ۲۶ تا ۳۰ طبقه یا تا ۹۵ متر نیز حداقل سرعت آنها باید ۲.۵ متر بر ثانیه باشد.
 
قیمت آسانسور
 
قیمت آسانسورها به دلایل گوناگونی بستگی دارد. قطعات متفاوتی که در آسانسور به کار میرود بسته به اینکه ایرانی است یا خارجی قیمت های مختلفی دارد. در ضمن مواردی مانند  تعداد طبقات، ظرفیت، کیفیت و ... بر قیمت آسانسور تاثیر گذار است. پس نمیتوان برای آسانسور قیمت مشخصی اعلام نمود چون با تغییر در هر کدام از آنها قیمت کل تغییر میکند.