تزریق ژل و چربی و تفاوت میان آنها

امروزه میل به زیبا دیده شدن در افراد نسبت به زمان قدیم افزایش چشمگیری داشته است. بسیاری از افراد نیز علاقه دارند تا ظاهر خود را برحسب معیار‌های روز دنیا پیش ببرند. اولین راهی که اغلب این افراد تصمیم به انجام آن میگیرند، استفاده از عمل‌های زیبایی است. با پیشرفته شدن علم، عمل های زیادی برای کمک به زیبا تر شدن پدید آمده است و از راه های گوناگونی میتوان استفاده نمود. یکی از پرطرفدارترین اقدامات زیبایی که نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا دارای محبوبیت میباشد، تزریق ژل و چربی است.
  

ماندگاری تزریق ژل و چربی چه مدت میباشد؟

 
معمولا ژل هایی که بی خطر هستند مدت کمتری ماندگاری دارند. امروزه بیشتر از ژل هایی نظیر هیالورانیک اسید استفاده میشود که در ناحیه لب حدود 6 ماه و در ناحیه گونه تا حدود 2 سال دوام دارند. هر چقدر که ماندگاری و دوام مواد بیشتر باشد، عوارض احتمالی آن نیز بیشتر میگردد. ژل های دائمی نیز وجود دارند که استفاده از آنها به دلیل خطرناک بودن توصیه نمیشود. 
ماندگاری چربی، ارتباطی مستقیم با نحوه برداشت، فرآوری و تزریق آن دارد. اگر این کار با دقت انجام شود، دوام آن نیز بیشتر میگردد. در خیلی از موارد باید پس از گذشت شش ماه تا یک سال تزریق تکرار گردد تا ماندگاری آن نیز افزایش یابد.
  

عوارض تزریق ژل و چربی

 
مهمترین عارضه ای که احتمال دارد پس از تزریق ژل ها بروز پیدا کند، حساسیت به این ماده است. این واکنش ها ممکن است شامل خارش، قرمزی و یا التهاب شدید و یا حتی در موارد بسیار نادر، شوک آنافیلاکسی باشد. این عوارض معمولا در تزریق چربی دیده نمیشود. دیگر عارضه ای که بیشتر در تزریق ژل رخ میدهد، عفونت در محل تزریق است. عدم تقارن و یا ناصافی در نقاط تزریق شده، عارضه دیگری است که هم در تزریق ژل و هم در تزریق چربی دیده میشود.
بروز این عوارض در ژل های طبیعی و مطمئن بسیار نادر است اما ژل هایی که غیر استاندارد هستند میتوانند عوارض بسیار ناگواری در پی داشته باشند.
  

تفاوت های تزریق ژل و تزریق چربی

 
1) اصلی ترین و مهمترین تفاوتی که  بین تزریق ژل و تزریق چربی وجود دارد، جنس ماده ی است که تزریق میشود. ژل ها غالبا ماده ای مصنوعی هستند در صورتیکه چربی از نوع بافت خود بدن فرد می باشد.
2) ماندگاری و دوام چربی ها عمدتا بیشتر از ژل ها میباشد. ماندگاری کوتاه مدت ژل ها موجب میگردد تا نیاز باشد تزریق ژل هر چند ماه یکبار تکرار گردد.
3) همانطور که گفته شد چربی ها از بافت بدن گرفته میشود و به همین دلیل احتمال جابجایی آنها وجود ندارد. اما این مورد در تزریق ژل ها وجود نداشته و به خاطر مصنوعی بودن ماده ممکن است جابجایی ژل در محل تزریق رخ دهد.
4) چربی ها علاوه بر پر کردن و حجم دادن، فواید درمانی نیز دارند. این امر به این دلیل است که چربی حاوی بافت های بنیادی است و میتواند موجب افزایش تولید کلاژن گردد و در نتیجه به جوانسازی پوست کمک کند. در صورتیکه ژل ها تنها خاصیت پر کنندگی دارد.
5) چربی را میتوان در بخش های مختلفی مانند شقیقه، گیجگاه و ... تزریق نمود اما تزریق ژل ها دارای محدودیت بوده و تنها در بخش هایی مانند لب ،خط خنده و یا گونه امکان پذیر میباشد.
6) تزریق ژل به صورت محدودتر و در حجم کمتری انجام میشود در حالیکه تزریق چربی را می توان به شکل وسیع و در حجم بالاتر در نقاطی نظیر ساق پا، ران ها، سینه، دست، یا نواحی ژنیتال انجام داد.
7) از بارزترین عوارض ژل ها احتمال گلوله شدن آن ها است که در تزریق چربی مشاهده نمیشود.
8) مدت زمام تزریق ژل ها کوتاه تر چربی میباشد. چربی به دلیل وجود مراحل مختلف مانند برداشت بافت چربی، فراهم سازی و آماده کردن آن، و سپس تزریق در قسمت های مورد نظر حدودا بین 1 تا 2 ساعت به طول می انجامد. 
9) تزریق چربی به علت حجم دهی بیشتر قابلیت بیشتری نیز برای فرم دهی و پخش یکسان دارد که درتزریق ژل این امکان محدود تر است.
10) تزریق ژل نیاز به دانش خاصی نداشته و میتوان در آموزشی چند ساعته آن را فرا گرفت و حتی عمل تزریق ژل به تجهیزات خاصی نیاز نداشته و فقط وجود شرایط استریل برای انجام آن کافی میباشد. اما تزریق چربی اینگونه نیست و به دلیل اینکه یک فرآیند جراحی است نیاز به دانش پزشکی دارد و باید در اتاق عمل و با تجهیزات جراحی انجام گردد.