بلیچینگ دندان

یکی از راه هایی که برای سفید کردن دندان ها وجود دارد، بلیچینگ دندان است که در دندانپزشکی انجام میگردد. این روش طرفداران بسیاری دارد. با استفاده از روش بلیچینگ میتوان به دندان ها ظاهری زیبا بخشید و رنگ مطلوبی را برای دندان ها ایجاد نمود. 
معمولا رنگ دندان ها در اثر موارد گوناگون تغییر پیدا میکند. این تغییر رنگ با نفوذ رنگ دانه ها به ساختار لوله ای شکل مینا و تغییر مواد معدنی عاج اتفاق می افتد و باعث بروز رنگی زرد در دندان ها میشود. 
شاید شما هم جزو طرفداران بلیچینگ باشید، اما اگر دارای دندان های روکش شده و یا روکش ایمپلنت دندان هستید نمیتوانید از این روش استفاده کنید. 
این روش به خوبی لکه ها و بدرنگی های روی دندان ها را از بین می برد و چون با خطر و ریسک کمی دندان ها را سفید و شفاف مینماید، از محبوبیت بسیاری در بین افراد برخوردار است. برای انجام این کار در ابتدا پزشک به بررسی و شناخت عامل تغییر رنگ دندان میپردازد و بهترین راهکار روش بلیچینگ را به شما ارائه میدهد. اصلی ترین ماده ای که در بلیچینگ  مورد استفاده قرار میگیرد، پراکسید هیدروژن است. این ماده موجب میگردد تا رنگدانه های رسوب کرده بین هرم های مینایی، اکسید شده و از بین بروند. این ماده به مرور به بخش های زیرین مینا در عاج نفوذ کرده و رنگ آن را روشن تر نموده و در نتیجه باعث سفید شدن دندان می شود.
 
 

بلیچینگ دندان چه مزایایی دارد؟

 
بلیچینگ دندان دارای مزیت هایی میباشد که در ادامه برای شما شرح میدهیم:
 
- انجام بلیچینگ در مطب دندانپزشکی جزو سریع ترین روش ها برای سفید کردن دندان ها میباشد.
- بلیچینگ دندان هیچگونه دردی را به همراه ندارد.
- استفاده از روش درمانی بلیچینگ کاملا بدون ضرر بوده و آسیبی به دندان ها وارد نمی کند.
- این روش نسبت به روش های درمانی مشابه دیگری که وجود دارد، هزینه کمتری دارد.
- با سفید نمودن دندان ها موجب افزایش اعتماد به نفس در افراد میگردد.
- اگر بلیچینگ را به وسیله لیزر انجام دهید، هیچگونه حساسیتی را تجربه نخواهید کرد و در کوتاهترین زمان به نتیجه مطلوب میرسید.
 

معایبی که بلیچینگ دندان در پی دارد

 
همانطور که گفتیم سفید کردن دندان با روش بلیچینگ دارای مزایای بسیاری بوده و اگر اینکار در کلینیکی مطمئن و نزد پزشک متخصص انجام گردد مشکلی را به همراه نخواهد داشت. اما به هر حال این روش نیز همانند بسیاری دیگر از موارد معایبی نیز دارد.
 
- ممکن است زمانیکه مواد سفید کننده روی دندان قرار میگیرد سوزشی را حس کنید که بسته به میزان تحمل درد بیمار، پزشک میتواند با قرار دادن محافظ لثه و دهان، حساسیت ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
- یکی از شایع ترین مشکلاتی که افراد پس از انجام بلیچینگ دندان با آن مواجه میشوند، حساسیت دندانی است. البته معمولا این مسئله موقت بوده و پس از سفید کردن دندان ها با خوردن خوراکی ‌های سرد و گرم بروز پیدا میکند.
- باید توجه داشته باشید که بلیچینگ کار لمینت را نمیکند و نمیتواند به میزان زیادی دندان ها را سفید و درخشان کند.
  

اقداماتی که قبل از بلیچینگ باید انجام گردد

 
اگر قصد انجام بلیچینگ دندان را دارید باید پیش از آن اقدام به ترمیم دندان های پوسیده خود کنید. همچنین باید این نکته را بدانید که بلیچینگ نمیتواند تاثیری بر روی پر کردگی‌ها، روکش‌ها، لمینت ها و نواحی زرد ریشه ناشی‌ از تحلیل لثه داشته باشد.
برای دست یافتن به نتیجه مطلوب نیز بهتر است که پیش از بلیچینگ جرم گیری و برساژ دندان ها را انجام دهید.
 

دوام بلیچینگ دندان چقدر است؟

 
اگر بلیچینگ نزد پزشک متخصص و در کلینیکی معتبر انجام گیرد و همچنین توصیه های دندانپزشک توسط بیمار رعایت گردد، حدود 1 سال دوام خواهد داشت. برای افزایش دوام بلیچینگ باید از نوشیدن زیاد قهوه و چای پررنگ، سیگار کشیدن، استفاده زیاد از نوشابه‌ها و عدم توجه به بهداشت دهان و دندان خودداری نمائید. اما به طور کل بلیچینگ درمانی است که باید هر چند وقت یکبار تکرار گردد تا دندان ها به صورت دائمی سفید بمانند.