وکیل ملکی

از مهمترین دعاوی حقوقی میتوان به دعاوی ملکی اشاره نمود. وکلایی که در این زمینه به فعالیت میپردازند به نام وکلای ملکی شناخته میشوند. به طور معمول وکلای ملکی در زمینه‌ی دعاوی اموال غیرمنقول و پرونده‌های مشابه به آن فعالیت میکنند و به افراد برای حل مشکلاتی که در این خصوص دارند، کمک میکنند. اموال غیرمنقول به اموالی گفته میشود که امکان انتقال و یا جابه‌جایی آنها وجود ندارد. مانند: خانه، زمین و یا ... 
امور دعاوی ملکی بسیار گسترده است و به همین دلیل وکیلی که در این زمینه مشغول میباشد، باید بر موضوعات مربوط به این پرونده‌ها مسلط بوده و توانایی این را داشته باشد تا حق موکل را باز ستاند. وکیل ملکی باید به آیین‌نامه‌ها و قوانین مربوط به املاک و مستقلات اشراف کامل داشته باشد تا به راحتی تمام جوانب موضوع دعوا را بسنجد و برحسب موردنیاز موکل خود به دفاع از او بپردازد.
در زمینه ملکی قوانین و آیین‌نامه‌های بسیاری وجود دارد که باعث پیچیدگی‌ حوزه‌ی تخصصی وکالت ملکی گردیده. و به دلیل این پیچیدگی ها در قوانین، استفاده از وکیل ملکی برای افراد لازم است. وکلای ملکی همچنین میتوانند با توجه به دانش، مهارت و تجربیاتی که دارند در زمینه‌های مختلف به موکلین خود مشاوره داده و آنها را با تمام جوانب موضوع آشنا سازند.

وکیل ملکی در چه زمینه هایی فعالیت میکند

 
اشخاصی که در شاخه وکالت تحصیل میکنند و در نهایت به عنوان وکیل شناخته میشوند، میتوانند در همه زمینه ها از جمله دعاوی حقوقی، خانوادگی و ... فعالیت کنند. وکیل ملکی نیز این قابلیت را دارد اما همانطور که از نامش پیداست بنا به خواست خود به صورت تخصصی در زمینه دعاوی ملکی مشغول به کار میباشد.
به طور کل وکلای ملکی در دعاوی حقوقی و کیفری مانند تنظیم سند رسمی، خلع ید، کلاهبرداری، تعدیل اجاره‌بها، مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف، ابطال قرارداد اجاره، تقسیم املاک مشاع، تخلیه املاک استیجاری، اخذ پایان کار، تائید فسخ معامله، تصرف عدوانی، رفع مزاحمت از ملک، الزام به تحویل مبیع، جعل سند، انتقال یا فروش مال غیر، ممانعت از حق، مطالبه وجه التزام قراردادی، افراز ملک مشارکت داشته و برای حل آن‌ها میکوشد.
 

ویژگی‌هایی که یک وکیل ملکی باید دارا باشد

 
یکی از مهمترین ویژگی هایی که وکیل ملکی باید دارا باشد، دانش حقوقی متناسب با نوع حرفه‌ی تخصصی اوست. همانطور که پیشتر اشاره کردیم حوزه‌ی وکالت املاک از گستردگی بالایی برخوردار بوده و شامل دعاوی مختلفی نظیر حقوقی، کیفری و ثبتی میباشد. دقت داشته باشید وکیلی که انتخاب میکنید، برای اینکه بتواند در دادگاه از شما دفاع کند باید با مواردی مانند قوانین و مقررات، نظرات دکترین حقوق، روال رایج در دادگاه‌ها و آرا وحدت رویه‌ی مربوط به آن آشنا باشد.
از دیگر ویژگی های یک وکیل که باید به آن توجه کنید میزان تجربه‌ ای است که او در دعاوی ملکی دارد. مسلما تجربه و سابقه کار وکیل بسیار مهم و تاثیرگذار است زیرا به همان میزان که تجربه وکیل بالا باشد، شانس موفقیت و پیروزی پرونده نیز بیشتر خواهد شد.
سعی کنید وکیلی را انتخاب کنید که هر دو مورد ذکر شده را دارا باشد و با تکیه بر دانش و تجربه خود پیروزی را برای شما به ارمغان بیاورد. 
 

چرا به وجود یک وکیل ملکی نیاز داریم؟

 
اینکه چگونه در دعاوی حقوقی و کیفری طرح دعوا کنیم امر بسیار مهمی است. به این دلیل که نحوه طرح دعوا و شکایت در منفعت و یا ضرر افراد نقش داشته و میتواند آن را تغییر دهد. پس اگر میخواهید بدون مشکل پرونده خود را پیش ببرید، قبل از اینکه هرگونه اقدامی نمایید از یک وکیل ملکی کمک بگیرید و از مشاوره های او در مسیر پرونده تان استفاده کنید.
در دعاوی ملکی همچنین امکان دارد که حقوق طرفین دعوا جابه‌جا شده و روند رسیدگی به پرونده را دچار اختلال سازد. احتمالا پشت سر گذاشتن این مسئله برای شما غیر ممکن است و باید امور حقوقی خود را به افراد متخصص در این حوزه بسپارید تا کار را به‌ درستی انجام داده و پیگیری‌های لازم را انجام دهد.
وکلای ملکی مجرب و ماهر میدانند که چه زمانی باید ادله‌ی خود را ارائه‌ دهند و در چه زمانی اظهارات خود را مطرح نمایند. همین موارد موجب میگردد تا وکیل بتواند به بهترین شکل از حقوق موکل خود دفاع کند و نگذارد حقوق او پایمال گردد.