وکیل یا مشاور مالیاتی کیست ؟

ارائه خدمات مشاوره مالیاتی بر عهده شخصی است که دارای دانش کافی بوده و در زمینه های مالی و مالیاتی با تجربه و خبره میباشد. به این شخص مشاور مالیاتی گفته میشود. یک مشاور خوب حتما باید در امور مالی و حسابداری دانش و مهارت داشته و از قوانین و مقررات مالیاتی روز دنیا مطلع باشد و همچنین قدرت تفسیر این قوانین را نیز داشته باشد.
پس به خاطر داشته باشید که حضور یک مشاور خوب تاثیر مثبتی دارد، اما اگر مشاوری که انتخاب میکنید علم به این کار را نداشته باشد، نه تنها کمکی به شما نمیکند بلکه ممکن است به شما و کارتان ضرر نیز برساند.

مشاور مالیاتی چه وظایفی دارد؟

 
هر مشاور مالیاتی دو وظیفه اصلی دارد که بر اساس دانش، مهارت و تجربیات خود و پیروی از کلیه قوانین و آیین نامه ها و بخشنامه های مالیاتی وظایفش را عملی نموده و از این طریق باعث کاهش مالیات پرداختی میگردد.
پشتیبانی مالیاتی : پشتیبانی مالیاتی به این منظور است که باید قبل از وقوع اتفاق به فکر راه حل بود. وظیفه مشاور این است که مراجعین خود را با پیچیدگی های مالیاتی ، تنظیم درست و مناسب صورت های مالی که میتواند موجب کمتر شدن مالیات گردد، آشنا سازد و از بروز هر گونه مشکل پیشگیری نماید. البته مشاور باید نوع و چگونگی پرداخت ها و دریافت ها و بررسی معافیت ها را نیز در بخش پشتیبانی مالیاتی به مراجعین ارائه دهد.
 
دادرسی مالیاتی : تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی میبایست هر سال اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند. ممکن است ممیزانی که در اداره دارایی مشغول به کار هستند بر حسب بررسی های خود اظهارنامه مالیاتی ارسال شده را تائید ننموده و رای به مبلغ دیگری دهند. یا امکان دارد به دلایل مختلف دیگر پرونده مالیاتی دچار اختلال شده یا مالیات سنگینی وضع شده باشد. در این مواقع شما میتوانید از مشاوران مالیاتی کمک بگیرید و پرونده مالیاتی خود را به او بسپارید و مطمئن باشید که مشاور با دفاع از پرونده تان از ضایع شدن حق و حقوق شما جلوگیری میکند.
مشاوران مالیاتی به واسطه دانش و تجربه ای که در زمینه مالی و قوانین مالیاتی و تنظیم لوایح دفاعیه قابل استناد دارند، میتوانند روند پرونده را در اداره دارایی ، هیات های حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع قانونی طوری پیش ببرند تا رای صادره برگردد.
تمام این مواردی که گفته شد جزو وظایف دادرسی مالیاتی یک مشاور مالیاتی میباشد.

چرا به مشاور مالیاتی، وکیل مالیاتی گفته میشود؟

 
با اینکه مشاورین مالیاتی که در اصطلاح به آنها وکیل مالیاتی هم گفته میشود، درجه وکالت ندارند، اما به دلیل اینکه باید پرونده مالیاتی را پیگیری نماید، مجبور است در مقامی حاضر گردد که اداره دارایی و ماموران جوابگوی او باشند. به همین خاطر باید از سوی مودی وکالتنامه داشته باشد. از این رو  و با توجه به فعالیت هایی که یک مشاور مالیاتی در پروسه دادرسی مالیاتی دارد، به او وکیل مالیاتی نیز گفته می شود.

مشاوره و خدمات مالیاتی

 
شرکت هایی وجود دارند که به متقاضیان خود مشاوره و خدمات مالیاتی ارائه می دهند. این موسسات با تکیه بر تجارت بالایی که در پرونده های مختلف مالیاتی دارند، تسلط کافی بر دانش حسابداری و اشراف بر قوانین روز مالیاتی، به صاحبان مشاغل و سازمانها مشاوره مالیاتی میدهند. همچنین اگر کارفرما نیاز داشته باشد میتوانند تمامی پروسه مالیات در هر مرحله را به عهده گیرند.
 

از خدمات مالیاتی چه میدانید؟

 
کشور های مختلف با توجه به سیاست های اقتصادی و سیاسی خود، روی تامین بودجه عمرانی و خدماتی که از طریق اخذ مالیات به دست می آید، حساب ویژه ای باز می کنند. پس دولت ها سعی بر آن دارند تا مردم را با روش های مختلف به پرداخت مالیات تشویق نمایند و در این میان اگر کسی به هر دلیلی مالیات خود را پرداخت نکند، مرتکب به جرم شده و با مجازات های مالی و یا حتی حبس روبرو می گردد.
مالیات بر درآمد عملکرد، اجاره، حقوق، تکلیفی و ارزش افزوده از جمله مهمترین مالیات ها میباشند. 
صاحبان مشاغل در ایران نیز مجبور به پرداخت مالیات هستند. اما پیچیدگیها، ساز و کارهای سخت، روند طولانی و یا نبودن دانش کافی درمورد قوانین مالیاتی، برای خیلی از افراد مشکل ساز است.
برای رفع این مشکلات و جلوگیری از بروز برخی مسائل میتوان از خدمات مالیاتی که شرکت های حسابداری ارائه میدهند، استفاده نمود.
 
مشاورین ساکوراد آماده ارائه هر گونه مشاوره در کلیه زمینه های کسب و کار از جمله امور مالی و مالیاتی می باشند.