دلایل لب پر شدن کامپوزیت دندان

 چند سال پس از نصب کامپوزیت دندان ممکن است مشکلاتی نظیر لب پر شدن کامپوزیت مواجه شوید. دلایل متعددی از جمله خوردن و جویدن خوراکی های سفت، انواع مغز ها ، فعالیت های سخت رزمی و  ورزشی ، مصرف دخانیات ، سوانح رانندگی ، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان که باعث ایجاد عفونت و تجمع جرم در اطراف لثه و در نهایت لب پر شدن کامپوزیت دندان و آسیب دیدگی آن می شود. کامپوزیت دندان به اندازه ونیر پرسلین عمر نمی کند، بنابراین آسیب دیدن یا لق شدن آن پس از گذشت 4 تا 5 سال امری طبیعی است. همچنین شکستن تخمه و .. ممکن است موجب این مشکل می شود. گذشته از این ها علاوه بر رعایت بهداشت دهانی کیفیت مواد کامپوزیت و نیز تجربه دندانپزشک در دوام کامپوزیت دندان حائز اهمیت است.


با توجه به گرانی روش های زیبایی دندان می توانید با مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی از خدمات دندانپزشکی اقساطی  از جمله کامپوزیت اقساطی و  لمینت اقساطی دندان بهره مند شوید.

رعایت موارد ذیل جهت مراقبت های پس از کامپوزیت ضروری می باشد:

- مسواک زدن به طور منظم.

-استفاده از دهان شویه و نخ دندان در کنار مسواک زدن ضروری است. چرا که مسواک قابلیت نفوذ به فواصل بین دندانی را نداشته و نظافت به طور کامل صورت نمی گیرد.

-پرهیز از خوردن و جویدن خوراکی های سفت و خیلی ترد به منظور جلوگیری لب پر شدن کامپوزیت دندان و سایش و آسیب دیدگی آن

-لزوم مسواک زدن پس از مصرف مواد غذایی رنگی ، مانند نوشیدنی هایی از قبیل چای و قهوه و هرگونه ماده غذایی که باعث ایجاد رنگ می شود ، چرا که کامپوزیت خاصیت رنگ پذیری داشته و مصرف این قبیل مواد خوراکی باعث تغییر رنگ  و ایجاد لک در آن می شود.

-مراجعه کردن به دندانپزشک  در فاصله های زمانی مشخص شده

-پرهیز از مصرف دخانیات از قبیل سیگار ، قلیان ، پیپ در جهت جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت دندان

کامپوزیت آسیب دیده را چه زمانی باید ترمیم کرد؟

در صورتی که از کامپوزیت دندان خود به درستی مراقبت کنید حدود 6 تا 7 سال ممکن است دوام داشته باشد. اگر پس از این مدت با مشکلاتی از این قبیل رخ داد قابل ترمیم و یا تعویض می باشد. کامپوزیت دندان لب پر شده یا شکسته را می توان به راحتی ترمیم کرد که این ترمیم بدون درد و در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام پذیر می باشد. در صورتیکه شما شاهد لب پر شدن یا حتی شکست آن شدید سعی کنید در اسرع وقت به معالجه آن توسط دندانپزشک اقدام کنید؛ چرا که محل آسیب دیده برای تجمع باکتری و ذرات ریز غذا مکان مناسبی خواهد بود. در پایان چنانچه شما از ظاهر دندان هایتان مانند سابق رضایت ندارید می توانید برای ترمیم و تعویض آن به دندانپزشک مراجعه کنید.

نحوه ترمیم کامپوزیت لب پریده یا شکسته

با مراجعه به دندانپزشکی جهت ترمیم لب پریدگی یا شکست کامپوزیت دندان ابتدا نحوه لب پر شدن  یا شکستگی مورد بررسی قرار می گیرد. با لایه گذاری روی کامپوزیت ونیر که روی دندان شما نصب شده امکان ترمیم وجود دارد که این روش خالی از اشکال نیست و موجب ضخیم شدن لایه کامپوزیت موجود روی دندان شما شده در نتیجه جلوه مطلوبی نخواهد داشت. اینجا دندانپزشک ابتدا لایه کامپوزیتی را که قبلا روی دندان شما نصب شده برداشته و مجددا از رزین کامپوزیت جدیدی برای ترمیم مجدد و فرمدهی دندان شما استفاده می کند. چه بهتر که شما برای ترمیم آسیب دیدگی یا لب پر شدن کامپوزیت دندان خود به  دندانپزشکی مراجعه کنید که بار اول مراجعه کرده بودید؛ زیرا دندان پزشک می داند از چه رنگ و برند کامپوزیتی روی دندان شما استفاده کرده است.